evropská síť pro podporu poradenství

Rozvojový program PEČOVAT A ŽÍT

Datum konání: 25.02.2019

Místo konání: Praha

O své blízké, kteří jsou chronicky nemocní, mají zdravotní postižení nebo jim věkem docházejí síly, se v ČR stará téměř 300 tisíc lidí! Prakticky všechen svůj čas věnují pečování a na sebe a svůj rozvoj už prostor nemají. Ve Spiralis se rozhodli, že to změní. Až pro 100 neformálních pečujících, kteří chtějí svůj potenciál využít nad rámec rodiny, připravili alternativu - rozvojový program PEČOVAT A ŽÍT.

 

V 2. běhu je pár volných míst. Přihlášky jsou přijímány do 20. února 2019. Elektronická registrace ZDE http://bit.ly/2P9izjx

 

Proč do kurzu vstoupit: Pečujícím poskytujeme rozvojovou, vzdělávací a psychologickou podporu, pomáháme jim využít jejich potenciál v sociálních podnicích a neziskových organizacích v Praze. Tedy v organizacích, které respektují limity této cílové skupiny.

 

Pečujícím, kteří v takovýchto organizacích působí, ať už jako zakládající členové nebo zaměstnanci, pomáháme jejich dosavadní společensky prospěšnou práci profesionalizovat, propagovat a udržitelně financovat. 

 

Kurz je kombinací prezenčních dní, individuální psychologické podpory a mentoringu.

Kurz je BEZPLATNÝ a poskytujeme příspěvek na péči o osobu blízkou v době, kdy se koná prezenční výuka. 

Hlásit se mohou:

  •          rodiče, kteří pečují o své dítě s postižením či chronickou nemocí
  •          lidé pečující o seniora 
  •          obyvatelé Hl. města Prahy, nebo v Praze pracují

 

Do kurzu je možné se přihlásit do 20.února prostřednictvím formuláře ZDE. Úvodní den kurzu je 25. 2. 2019
Kurz probíhá v prostorách organizace POHODA – společnost pro normální život  lidí s postižením, o.p.s. Roškotova 1737/6 140 00 Praha 4-Braník 

< Přehled akcí