evropská síť pro podporu poradenství

Zveme vás na webinář o rozvoji kariérových kompetencí

03.01.2022

Jak poznáme, zda rozvíjíme kariérové kompetence?

Přihlaste se na webinář Euroguidance, tentokrát na téma rozvoje kariérových kompetencí. Zaměříme se na možnosti zjišťování kariérových kompetencí u žáků, studentů a klientů. Rozvoj kariérových kompetencí je důležitým předpokladem pro dlouhodobou uplatnitelnost na trhu práce. Existují různé přístupy ke kariérovým kompetencím a k jejich zjišťování.

Webinářem vás provedou zajímaví lektoři, kteří se touto problematikou zabývají - Martin Navrátil, Eva Štefková a Libor Komárek.

Libor Komárek představí přístupy k poznávání kariérových kompetenci a vlastní praktický nástroj pro jejich zjišťování, který je inspirací pro všechny, kdo rozvíjejí kariérové kompetence. 

Zástupci Moravskoslezského paktu, Martin Navrátil a Eva Štefková nasdílí dobrou praxi podpory kariérových poradců na základních školách v rozvoji kariérových kompetencí (Career Management Skills - CMS) žáků, jaký má tato podpora dopad na školy a jakým způsobem se snaží jejich rozvoj měřit u žáků.

 

Kdy: 27. 01. od 15 do 17 hodin

Kde: online na platformě MS Teams

Přihlaste se na webinář skrze registrační formulář. Link k přihlášení vám bude zaslán den před konáním webináře.

Pro přihlášené na poslední chvíli zde sdíléme odkaz na vstup do online místnosti 

Lektoři:

Libor Komárek Libor momentálně dokončuje doktorské studium na Masarykově univerzitě s dizertací na téma kariérových kompetencí a možností jejich měření. Má zkušenosti z několika kariérních center v ČR, zejména však z kariérního centra Masarykovy univerzity, kde působil jako manažer poradenství. Nyní působí jako lektor, kouč a pracovní psycholog v oblasti firemního well-beingu.

 

Martin Navrátil

Vzděláním jsem pedagog,  15 let jsem učil na filozofické fakultě v Olomouci. Dlouhodobě se zabývám otázkami spojenými s profesním poradenstvím a s integrací lidí na trh práce, zejména pokud jim v tom brání nějaké překážky. Od roku 2019 vedu Moravskoslezský pakt zaměstnanosti.  Poskytujeme kariérové poradenství, zabýváme se podporou odborného vzdělávání a spoluprací škol se zaměstnavateli. Snažíme se mnoha způsoby tuto spolupráci podporovat a rozvíjet. V neposlední řadě také shromažďujeme a analyzujeme data a informace o trhu práce a nabízíme je srozumitelnou formou každému, kdo by je mohl potřebovat a využít. „Děláme všechno pro to, aby každý, kdo chce, našel své místo v našem kraji :-)“.

 

 

 

 

 

< Přehled novinek