evropská síť pro podporu poradenství

Webinář: Co jsou kariérové informace a jak je využívat pro rozhodování a vlastní rozvoj

Datum konání: 12.09.2024

Další ze série webinářů Euroguidance Veletrh zdrojů pro školní kariérové poradce, ve kterém se zaměřujeme na probíhající revize Rámcového vzdělávacího programu pro základní školy se uskuteční 12. 9. 2024 od 15 h do 17 h.

 

Na tomto webináři se budeme věnovat jednomu z očekávaných výsledků učení tematického okruhu Kariérový rozvoj žáků na 2. stupni, který se zaměřuje na práci s informacemi, síťování a vytváření příležitostí, vztahů a sítí ve fyzickém a digitálním prostředí.

 

Z webináře si odnesete přehled zdrojů, ze kterých můžete čerpat při realizaci kariérového vzdělávání a poradenství v rámci vzdělávací oblasti Člověk a svět práce, ať už při práci s jednotlivci nebo přípravě aktivit pro práci se skupinami.

 

Lektoři: Lucie Václavková, Dorota Madziová, Gabriela Doležalová, Richard Veleta

Ing. Lucie Václavková jako kariérová poradkyně a lektorka na volné noze pracuje převážně se ženami, studenty a také kariérovými poradci. Kromě toho se věnuje publicistice a osvětě v oblasti kariérového poradenství. Pravidelně píše Kariérní newsletter a je spoluautorkou podcastu o ženách v práci Pay Gap a pořadu Zeptej se kariérového poradce.

 

Mgr. Dorota Madziová je kariérová průvodkyně a lektorka, spoluzakladatelka Centra kompetencí a jedna z prvních certifikovaných lektorek metody Mapování kompetencí CH-Q v ČR. V posledních letech se věnuje rozvoji kariérového poradenství na ZŠ a SŠ, vede odborné kurzy pro poradce a vytváří pro ně metodickou podporu. Posledním počinem je kniha Vercajk kariérového poradce. 

 

Mgr. Gabriela Doležalová, analytička oddělení šetření, analýz a výzkumu, NPI ČR, představí web Infoabsolvent.cz, který je užitečným pomocníkem zejména při výběru střední či vyšší odborné školy. Obsahuje všechny potřebné informace na jenom místě.

 

Richard Veleta pracuje v NPI ČR jako manažer tvorby standardů Národní soustavy kvalifikací, je jejím metodikem a ambasadorem. Vyjednává vznik nových kvalifikací a řídí proces jejich tvorby, stejně ta jako i proces revizí profesních kvalifikací zveřejněných v NSK www.narodnikvalifikace.cz. Zároveň podporuje různé subjekty ve využívání NSK v praxi, zejména odborné školy a další vzdělávací instituce, včetně komerčních. Je absolventem oboru učitelství pro 2. stupeň na PedF UK, na které získal titul Ph.D. 

 

Přihlašování: on-line formulář na webu NPI ČR

 

 

Výzva

Máte vlastní metodu nebo příklad dobré praxe, který se vám ve výuce výše uvedených témat osvědčil a chcete jej sdílet s ostatními? Dejte nám o tom vědět a prezentujte jej na webináři. Využijte on-line formulář a my se vám včas ozveme. 

 

< Přehled akcí