evropská síť pro podporu poradenství

Webinář: Práce se žákovskými portfolii při kariérovém rozvoji

Datum konání: 23.10.2024

Další ze série webinářů Euroguidance Veletrh zdrojů pro školní kariérové poradce, ve kterém se zaměřujeme na probíhající revize Rámcového vzdělávacího programu pro základní školy se uskuteční 23. 10. 2024 od 15 h do 17 h.
 
Na tomto webináři se budeme věnovat jednomu z očekávaných výsledků učení tematického okruhu Kariérový rozvoj žáků na 2. stupni, který se zaměřuje na tvorbu osobního kariérového portfolia a jeho využití v modelových situacích zájmu o vzdělávací a pracovní příležitosti. 
 
Z webináře si odnesete přehled zdrojů, ze kterých můžete čerpat při realizaci kariérového vzdělávání a poradenství v rámci vzdělávací oblasti Člověk a svět práce, ať už při práci s jednotlivci nebo přípravě aktivit pro práci se skupinami.
 
Lektoři a lektorky
 
Petr Chaluš absolvoval obor Pedagogika na FFUK a pracoval jako výchovný poradce na základní škole. Aktuálně pracuje na NPI v centru Euroguidance a v oblasti inovací kurikula. Garantuje v rámci revizí RVP ZV vzdělávací obor Osobnostní a sociální výchova, který obsahuje tematický okruh Kariérový rozvoj.  Je autorem článků k využívání kariérového portfolia ve škole.
 
Hana Maříková pracuje jako kariérová poradkyně a lektorka v Krajském centru vzdělávání (KCV), od letošního února je vedoucí segmentu Kariérové poradenství a celoživotní vzdělávání. Kariérovému poradenství se věnuje také na Západočeské univerzitě v Plzni. Ve své práci se zaměřuje zejména na podporu škol při zavádění kompetenčních portfolií, na reflexi a rozvoj spolupráce škol a zaměstnavatelů.  Je zapojená také do projektů Start kariéry v Plzeňském kraji určeného žákům končících ročníků učňovských oborů a Posviť si na budoucnost bez předsudků.
 
Pavlína Vašátová vystudovala pedagogiku na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. V současnosti působí jako kariérový poradce a talentový kouč. Má za sebou řadu výcviků například výcvik zážitkového poradenství Thomase Dienera nebo talentový výcvik společnosti od společnosti Gallup. 
 
Lenka Němcová je zkušenou kariérovou poradkyní, mentorkou a lektorkou v oblasti osobního rozvoje a vzdělávání pedagogů. 12 let působí ve vzdělávací organizaci EKS. Je certifikovaná ve švýcarské metodě mapování kompetencí CH-Q a má profesní kvalifikaci kariérové poradkyně dle Národní soustavy kvalifikací (NSK). Její profesní rozvoj významně ovlivnily studijní návštěvy ve Švédsku a Velké Británii. V roli mentorky se podílela na zavádění uceleného systému kariérového poradenství na řadě ZŠ a SŠ na Vysočině a v Praze. Pracuje s žáky ZŠ a SŠ v oblasti volby dalšího vzdělávání. Realizuje projekty mezinárodní spolupráce Erasmus+ v oblasti kariérového poradenství a vzdělávání (Klíčové faktory kariérové volby, Vzdělávání k udržitelné kariéře). Je spoluautorkou publikací pro kariérové poradce (Cesta za horizont kariérového poradenství, Spokojený kariérový poradce).
 
Andrea Csirke je spoluzakladatelkou organizací Kým čím být a Sdružení pro kariérové poradenství a kariérový rozvoj. V oblasti rozvoje kariérového vzdělávání na školách působí již sedmým rokem. Cílem její spolupráce se školami (mateřskými, základními a středními) je rozvíjet kariérové učení žáků v rámci výuky a implementovat ho do ŠVP. Dále se zajímá o tvorbu online nástrojů pro žáky a učitele - kariérové poradce. Ve zbytku svého času se věnuje rodičům, aby se cítili kompetentní v podpoře dětí při jejich kariérovém rozvoji, a spolupracuje s veřejnými institucemi s cílem rozvíjet kariérové vzdělávání na systémové úrovni.
 
Přihlašování: přes on-line formulář na webu NPI ČR
 
Výzva
Máte vlastní metodu nebo příklad dobré praxe, který se vám ve výuce výše uvedených témat osvědčil a chcete jej sdílet s ostatními? Dejte nám o tom vědět. Využijte on-line formulář a my se vám včas ozveme. 
 

 

 

< Přehled akcí