evropská síť pro podporu poradenství

Na skok do výcviku ... seminář

Datum konání: 8.12.2017

Místo konání: Praha

Pozvánka

 

Centrum Euroguidance a účastníci pilotního modelového výcviku vás srdečně zvou "na skok do výcviku v kariérovém poradenství" - jednodenní seminář.

 

8.12.2017

 

Hotel Olympik Tristar, U Sluncové 14, Praha 8

 

Seminář je určen pro kariérové poradce, pracovníky v oblasti kariérového rozvoje, poradenství v oblasti vzdělávání a práce, výchovné poradce, pracovníky ÚP, pracovníky a studenty souvisejících oborů apod.

 

Obsahem semináře jsou peerlearningové a interaktivní aktivity vedené účastníky pilotního modelového výcviku.

 

Skupina kariérových poradců, kteří prochází pilotním modelovým výcvikem, s vámi během semináře bude sdílet své zkušenosti, metody v dialogu a interakci s vámi. Tato skupina prochází pilotním modelovým výcvikem v kariérovém poradenství inspirovaným různými zahraničními přístupy, vedeným zahraničními lektory. Inspirovali je v posledních týdnech svými přístupy zahraniční lektoři (Thomas Diener, Tron Inglar, Asa Sundelin) a také se učili od sebe navzájem. Zároveň se podílí na tvorbě doporučení pro model výcviku, který má zejména inspirovat rozvoj vzdělávání kariérových poradců v ČR. Více informací o průběhu modelové výcvikové komunity naleznete zde: http://www.euroguidance.cz/novinky/2017/trenink.html

 

Během semináře budete mít i příležitost rozvinout své dovednosti, učit se od těchto kolegů, kteří jsou sami v procesu učení, diskutovat a přidat své pohledy k tvorbě modelu výcviku.

 

Seminář je zdarma.

Pro mimopražské účastníky semináře po dohodě zajišťujeme a hradíme ubytování z 7. na 8.12. v hotelu, kde se akce koná.

Prosíme vás, kontaktujte nás k dohodě o ubytování na emailu euroguidance@dzs.cz

 

Registrujte se na seminář online zde

 

Program

pátek 8.12.

 

9:00– 9:30 registrace

 

9:30 – 10:00 úvod

  • Představení konceptu modelového výcviku - Petr Chaluš a Gabriela Kabotová
  • Reflexe procesu učení v pilotní výcvikové skupině - Lukáš Kučera, Martina Milotová, Alice Mullerová, Lukáš Vlček

10:00 – 11:30 první kolo workshopů  - 4 paralelní otevřené peer skupiny

  1. Poradce v konzervě aneb jak zvládat slepé uličky ... Jaký je můj styl a co když přestane fungovat? Kde jsou mé limity v práci s klienty? ...Poznáte na sobě v zážitkovém workshopu.
  2. Mrazivá inspirace ... Představení jednoduchých konceptů ze skandinávského poradenství. ... Naučíte se jak je využít v praktickém workshopu.
  3. Diskusní klub (ne)kompetentních kariérových poradců ... Má smyl učit se rybařit, když došly ryby? Je v pořádku být zmatený? ... Odpovíte si společně s námi v diskusi.
  4. Práce s vizí - od snů k realitě ... Proces práce s vizí v kariérovém poradenství. ... Dostanete mapu a vyzkoušíte si vybrané techniky.

11:30 - 12:30 oběd

 

12:30 – 14:00 druhé kolo workshopů  - 4 paralelní otevřené peer skupiny

 

14:00 - 14:30 coffee break

 

14:30 – 16:00 třetí kolo workshopů  - 4 paralelní otevřené peer skupiny

 

16:00 – 16:30 uzavření a networking s občerstvením

< Přehled akcí