evropská síť pro podporu poradenství

Webinář: Nové výzvy pro kariérové poradenství

20.09.2023

Zveme vás na zářijový webinář Centra Euroguidance pro kariérové poradce, tentokrát o poznatcích z mezinárodní konference IAEVG v Haagu Nové výzvy pro kariérové poradenstvíWebinář vás seznámí s novými poznatky a trendy z mezinárodního prostředí.

 

Kdy: středa 20. 9. od 15 do 17 hodin

Kde: online Kliknutím sem se připojíte ke schůzce

Lektoři: Silvie Pýchová, Martina Němcová

 

V červnu 2023 se uskutečnila pravidelná mezinárodní konference kariérových poradců z celého světa, která se tento rok konala v nizozemském Haagu. Českou republiku na akci zastupovaly Silvie Pýchová z Centra kompetencí a Martina Němcová z Národního pedagogického institutu.

Na webináři vás lektorky seznámí s poznatky v oblasti rozvoje kariérového poradenství v  mezinárodním měřítku. Silvie Pýchová se účastnila i předchozích konferencí pořádaných Mezinárodní asociací studijního a profesního poradenství (International Association for Educational and Vocational Guidance) ve Stockholmu a Bratislavě a je také členkou této asociace. Lektorky zasadí témata řešená na mezinárodní úrovni do kontextu dění v oblasti kariérového poradenství v ČR.

 

 

 

 

Mgr. Silvie Pýchová, Ph.D. 

Profesně začínala jako překladatelka z francouzštiny a učitelka na gymnáziu, později pracovala jako odborná referentka v Domě zahraniční spolupráce a získala zkušenosti s koordinací evropských programů ve vzdělávání (eTwinning, Euroguidance). V letech 2010–2016 zastávala pozici předsedkyně správní rady EDUin, tam také vedla sekci vzdělávacích programů. Od roku 2010 do roku 2022 působila jako ředitelka SKAV, kde od roku 2013 rozvíjela společně s dalšími iniciativu Úspěch pro každého žáka. Roku 2020 stála u zrodu Partnerství pro vzdělávání 2030+, kde nyní působí na pozici programové manažerky. Její odbornost je kariérové poradenství, v roce 2012 spoluzaložila neziskovou organizaci Centrum kompetencí, která do ČR přinesla švýcarskou metodu CH-Q Mapování kompetencí. Od roku 2020 je členkou Rady vlády pro nestátní neziskové organizace a od roku 2021 předsedá Výboru pro EU, poradnímu orgánu RVNNO. Je členkou správní rady PAQ Research a od června 2023 rovněž členkou poradního týmu prezidenta republiky pro oblast vzdělávání. Je spoluautorkou knížky Kariérové poradenství na každý pád a autorkou knihy rozhovorů Úspěch pro každého žáka.

 

 

 

 

 

Martina Němcová

Specialistka Centra kariérového poradenství Zlínského kraje, kde odborně garantuje aktivity v oblasti prevence a intervence předčasných odchodů ze škol, poskytuje metodickou podporu pedagogům v kraji, lektoruje v kurzech pro kariérové poradce a je autorkou několika publikací k prevenci předčasných odchodů ze škol. Na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně koordinuje celoživotní vzdělávání. Předtím pracovala více než 10 let pro Zlínský kraj v oblasti metodické a koordinační podpory regionálního školství. Specializovala se na tvorbu strategických dokumentů v oblasti rozvoje školství a celoživotního vzdělávání. Do její agendy spadala i realizace mezinárodních projektů na témata jako kariérové poradenství, zvyšování kvality a atraktivity STEM oborů, práce s talentovanými jedinci a prevence předčasných odchodů ze škol.

Působí rovněž v pracovní skupině pro revizi Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání, kde se zaměřuje na kariérové vzdělávání. 

 
 

Účast na webináři je zdarma. 

 

V případě dotazů k webináři se neváhejte obrátit na Centrum Euroguidance: anna.horejsova@npi.cz

 

 

 
< Přehled novinek