evropská síť pro podporu poradenství

Webinář Kariérový rozvoj na prvním stupni základní školy

02.05.2024

V rámci série webinářů Euroguidance Veletrh zdrojů pro školní kariérové poradce zveme na webinář Kariérový rozvoj na prvním stupni základní školy, který se koná dne 2. 5. 2024 od 15h do 17h.  

 

V současné době probíhá revize Rámcového vzdělávacího programu pro základní školy. Otevírá se tak prostor pro změny v oblasti kariérového vzdělávání, jehož význam pro budoucí uplatnění žáků narůstá. Podíváme se proto na trendy a příležitosti, které revize přináší do praxe škol. 

V tomto webináři se zaměříme na kariérový rozvoj na prvním stupni základní školy, na první kroky žáka v prozkoumávání světa práce, co ho baví a v čem se chce rozvíjet.

Z webináře si odnesete přehled zdrojů, ze kterých můžete čerpat při realizaci kariérového vzdělávání a poradenství ve školách v rámci vzdělávací oblasti Člověk a svět práce, ať už při práci s jednotlivci nebo přípravě aktivit pro práci se skupinami. 

 

Lektorky:

Andrea Csirke

Je spoluzakladatelkou organizací Kým čím být a Sdružení pro kariérové poradenství a kariérový rozvoj. V oblasti rozvoje kariérového vzdělávání na školách působí již sedmým rokem. Cílem její spolupráce se školami (mateřskými, základními a středními) je rozvíjet kariérové učení žáků v rámci výuky a implementovat ho do ŠVP. Dále se zajímá o tvorbu online nástrojů pro žáky a učitele - kariérové poradce. Ve zbytku svého času se věnuje rodičům, aby se cítili kompetentní v podpoře dětí při jejich kariérovém rozvoji, a spolupracuje s veřejnými institucemi s cílem rozvíjet kariérové vzdělávání na systémové úrovni.

 

Petra Benešová

Je ředitelka Nadačního fondu Řemeslo pomáhá, mentorka a lektorka projektu České sociální podnikání a projektu Leadership a podnikání pro romské menšiny pro MPSV. Celý svůj profesní život se věnuje především práci s lidmi. Je specialistkou na komunikaci, motivaci, marketing a obchodní dovednosti, HR marketing – péče o zaměstnance, benefity, firemní kulturu, vize a strategie firem a motivaci zaměstnanců. Specializuje se na oblast sociálního podnikání, ale také retailu, školství a neziskovou sféru. Jednoduše řečeno znovu oživuje stávající a tvoří nové díky silným, stabilizovaným a motivovaným pracovním skupinám.
Dlouhou dobu se věnuje také práci s dětmi, pro které vytváří a realizuje zajímavé vzdělávací projekty zaměřené na budoucí volbu povolání. Je také spoluzakladatelkou Nadačního fondu Dar zraku a canisterapeutického spolku Bratrstvo psích tlapek.

 

Účast na webináři je zdarma.

 

Přihlašování prostřednictvím formuláře na stránkách NPI ČR v sekci Akce.

 

 

< Přehled novinek